• Nicolas Stockmans

De kracht van foto's

Bijgewerkt: mrt 4Goede & unieke content maakt of kraakt je website, dit geldt voor teksten, foto's, video's en eender welke vorm van content die te bezichtigen is op je website.


Beeld je even de volgende situatie in.


Er staan 2 schermen voor je, op het linker scherm zie je een website met direct enkele mooie foto's of video's. op het rechter scherm, een website waar teksten direct overheersen zonder enige visuele touch.

2 keer raden welk scherm als eerste van je aandacht mag genieten? Spreekt voor zich denk ik.


Foto's zijn attractiever en wij mensen hebben aandacht voor het visuele. Als je 10 personen dezelfde foto laat zien is de kans groot dat iedereen deze op zijn eigen manier interpreteert en definieert. Een foto of video geeft mensen de vrijheid om er zelf een betekenis aan te schenken, en dat moet je in je voordeel gebruiken. Ook is het algemeen geweten dat we ons meer herinneren over de inhoud van een tekst indien deze ondersteund wordt door een begeleidende afbeelding.


Indien je werkt in een sector waar het visuele zeer present is raad ik je aan om dit zeker in je voordeel te gebruiken, zowel voor je website als op je sociale media.

Is dit niet het geval wil dit niet zeggen dat je website of content niet attractief kan zijn. Met woorden en teksten kan je ook visueel aan de slag. Als ik een website maak voor een klant wil ik de bezoekers ervan een ervaring bieden, net zoals je reist naar een nieuw land. Dit tracht ik te realiseren met kwalitatieve content, goede teksten & al dan niet het belangrijkste, gepresenteerd op een attractieve en interactieve manier.

Voor het verkrijgen van goede foto's of content heb je verschillende mogelijkheden.


Een fotograaf is de meest voor de hand liggende optie en is zowel voor de content van je website als die van je sociale media een goede investering. Het is uniek en bijna altijd kwalitatief.


Heb je een beperkter budget zijn stockfoto's ook altijd een optie, hoewel niet iedereen hier de grootste fan van is, is het nog altijd de moeite om deze optie te overwegen. Zorg er wel voor dat je niet overdrijft in het aantal en kies je foto's verstandig, vele stockafbeeldingen zien er te gemaakt uit en daardoor verlies je charme en soms ook vertrouwen van je bezoekers en potentiële klanten. Steek dus voldoende tijd in het selecteren van goede foto's en neem niet de eerste de beste die je tegenkomt.

Wees er je ook van bewust dat de kans bestaande is dat de afbeeldingen die jij gebruikt ook op andere websites of sociale kanalen te zien kunnen zijn.


Een optie die steeds haalbaarder en voor de hand liggend wordt is om je foto's zelf te maken. De gsm's van tegenwoordig hebben meestal goede camera's en als je er creatief mee omgaat maak je hier mooie foto's mee. Ook stralen deze foto's meer charme uit tegenover stockfoto's.


Mijn advies is om vooral creatief te denken & zijn in het creëren van je content voor je website of sociale media. Mensen appreciëren de eigenheid die je website uitstraalt, probeer dat als startpunt te gebruiken indien je middelen beperkter zijn.


Probeer het eens zou ik zeggen.